Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Een jaar is weer voorbij. Wat betekent dat we vaak even terugkijken naar het afgelopen jaar. Voor mij was het een jaar vol hoogtepunten. Ik nam afscheid van een baan met een vast contract om mijn geluk elders te beproeven. Het werd een jaar waarin de passie groeide voor een eigen bedrijf en in april 2018 werd Joyfulness geboren. Ik volgde een opleiding tot lifecoach, ontwikkelde mezelf op het gebied van mindset en de Wet van Aantrekking en groeide tot een betere versie van mezelf. En dat laatste wil ik iedereen meegeven voor 2019. Want bij het afscheid nemen van het nieuwe jaar kijken we ook altijd vooruit naar het nieuwe jaar. Waarin we goede voornemens treffen en nieuwe plannen maken. Ik stel voor om allemaal één goed voornemen te treffen. Maak een betere versie van jezelf! Dit heeft namelijk niet alleen invloed op jezelf maar ook op je omgeving. Maar hoe doe je dat? Een betere versie van jezelf maken of nog mooier de beste versie van jezelf? Kijk naar jezelf, kijk in de spiegel. Wie ben je eigenlijk? Hoe gedraag jij je eigenlijk tegenover anderen? Is je gedrag wie je daadwerkelijk bent? Wie wil je eigenlijk zijn? Kijk bij irritaties of ruzies eens eerst naar jezelf. Wat had jij beter kunnen doen? Wat kon jij aan de situatie verbeteren? Wat leer jij van deze ervaring? Oordeel eens minder snel over anderen en vraag eens naar hun verhaal in plaats van jouw verhaal al klaar te hebben. Draag bij aan een mooiere wereld en deze begint echt bij jezelf. Maak beslissingen vanuit je eigen gevoel en niet naar de mening van anderen. Werk vanuit passie en maak gebruik van je talenten. Maar vooral gun een ander iets. Geef wat je zelf graag wilt krijgen. Zo komt het namelijk vanzelf bij je terug. Je oogst wat je zaait. Kijk naar een persoon en vraag jezelf af: ‘Hoe kan ik helpen?’ in plaats van ‘Hoe word ik hier beter van?’. Hierdoor help je niet alleen de ander maar groei jij juist als persoon. Geloof je er niet in, dat is helemaal prima. Maar beloof me, houd het eens voor 21 dagen vol. Wat is nu 21 dagen op een heel jaar? En waarom 21 dagen? Onderzoek heeft uitgewezen dat we 21 dagen nodig hebben om iets in ons ‘systeem’ te krijgen. Hiermee wordt het een onderdeel van ons dagelijkse routine. Daarom vraag ik je probeer het voor één keer, 21 dagen lang, de beste versie van jezelf te maken. En kijk dan wat er gebeurt in je hoofd, met je mindset en vooral naar je omgeving. Want ik ben ervan overtuigd wat je geeft, krijg je terug. Maak er een inspirerend jaar van. Ik ga dat in ieder geval wel doen en vooral geniet. Geniet van elk moment, denk niet aan het verleden, kijk niet teveel naar de toekomst. Leef nu! Geniet nu! Van elk moment. Zo word je meer bewust van hoe je leeft en de keuzes die je maakt. De tijd gaat snel, dan kun je er maar beter iets moois van maken…

8 reacties op “Nieuwe ronde, nieuwe kansen”

  1. Do y᧐u mind if I quote a few of your poѕts as long ɑs I provide credit and sources
    back to your website? My bloց is in the exact same niche as yours and
    my usеrs would gеnuinely benefit from some of the informаtion you present here.
    Please let me knoѡ if this okay with you. RegarԀs!

  2. Pingback: Loslaten - Joyfulness

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.