Schrijven

Als klein kind schreef ik al dagboeken vol met mijn levenservaringen. Elk jaar had ik de mooiste agenda’s waar ik in tekende en schreef. Ik hield alles bij. Voor de mensen die mij goed kennen weten dat ik nu nog steeds verslaafd ben aan die mooie agenda’s en notitieboekjes. Overal heb ik wel een notitieboekje liggen: in mijn tas, op mijn nachtkastje, een voor mijn zakelijke dingen, een voor privé en ga zo maar door. Voor elke nieuwe cursus neem ik weer een nieuw boekje. De ene nog mooier dan de andere. Laat me los in een boekhandel of de afdeling van een groot warenhuis waar alle kantoorartikelen worden verkocht en ik voel me als een kind in de snoepwinkel. Mijn nicht heeft overigens dezelfde ‘tik’. Gelukkig, hierin sta ik dus niet alleen!

Mijn ochtendritueel start altijd met schrijven. Ik schrijf dan over waar ik sta, wat mij die dag bezighoudt en wat ik hoop dat de dag me gaat brengen. Ik speel met het leven door op te schrijven wat ik wil en wat ik waar wil maken de komende dagen, weken en maanden. Schrijven is voor mij een uitlaatklep voor mijn gedachten en gevoelens. Ook als ik mij even niet zo goed in mijn vel voel of ergens over twijfel, ga ik schrijven. Het helpt mij zodat ik mijn gedachten weer op een rij krijg, maar ook als ik ruzie heb gehad met Dion of angsten ervaar, schrijf ik hierover. Dit geeft mij rust en overzie de situatie veel beter. Alles wat ik opschrijf word mijn werkelijkheid want ik zorg ervoor dat dit mijn waarheid wordt.

Wetenschappelijk is het bewezen dat wanneer jij je gedachten opschrijft jij ze veel beter kan loslaten. En wanneer jij je doelen opschrijft, deze meer kans van slagen hebben. Hierdoor krijg je ook meer focus en helderheid. En bij mij werkt dit ook echt! Het download als het ware de informatie van je hersenen waardoor je minder gaat piekeren. Op ten duur zullen zelfs je negatieve gedachten hierdoor verdwijnen.

Als je iets opschrijft kunt je het ook altijd teruglezen en hierop actie ondernemen. Ik schrijf bijvoorbeeld bijna alles op in een overleg, als het ware met steekwoorden, zodat ik het niet vergeet. De mensen die in mijn praktijk komen, laat ik ook zoveel mogelijk schrijven. Hierdoor zullen ze sneller actie ondernemen en het onthouden. Het geeft hen overzicht van wat ze nu daadwerkelijk willen. Vaak hoor ik mensen zeggen: ‘Ik onthoud dat wel’ of ‘In mijn hoofd weet ik precies wat ik wil’, maar toch is het dan niet helemaal helder als ik daar over doorvraag.

Schrijven zorgt er ook voor dat het je gedachte zichtbaar maakt en schept als het ware orde in zaken. Het zet je gedachten op een rijtje.

Slaap jij ’s nachts slecht? Tip: Leg pen en papier naast je bed en als je ergens over piekert of er komt iets in je op, schrijf het meteen op. Hierdoor val je weer rustig in slaap. Door het op te schrijven neem je afstand van de prikkels die het je geeft.

Tip 2: Ik houd zelf ook alles bij met een planner. Hier kan ik niet alleen mijn bevindingen in kwijt maar ook nog een mijn doelstellingen per maand, week en dag bijhouden.

Vanaf vandaag sta ik bij de Kamer van Koophandel officieel ingeschreven als schrijver! Een klein stukje van mijn droom die uitkomt. En ik ben nog lang niet klaar!

Welke droom wil jij graag waarmaken?

1 reactie op “Schrijven”

  1. Pingback: Waarom wachten? - Joyfulness

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.