Weet jij wat je wilt?

Je staat ’s morgens op vol goede moed. Je hebt vannacht een droom gehad waarin je het allemaal voor je zag! Jouw mooiste leven. En je denkt te weten welke stappen je moet nemen. Je smeert je boterham en je gaat zitten met een heerlijke kop koffie en droomt heel even weer weg. Maar je wordt al snel meegesleurd door de hectiek van de ochtend en vergeet eigenlijk op te schrijven wat je dacht. En voordat je het weet word je weer opgeslokt door de dagelijkse sleur van je werk en het huishouden. Zo zag een ochtend vaak uit bij een van mijn klanten, ik noem haar voor het gemak even Eva.

Eva is slim, grappig en heeft een druk sociaal leven maar laat zich vaak afleiden door anderen. Door een gebrek aan zelfvertrouwen durft ze niet echt stappen te nemen of überhaupt uit te spreken tegen haar omgeving wat ze nu echt wilt. Door angst en de ervaringen van de jaren ervoor is haar zelfvertrouwen tot een dieptepunt gedaald. Ze weet eigenlijk niet eens meer wat ze nu echt wilt in het leven. Haar keuzes zijn vaak gebaseerd op wat andere mensen haar adviseerde of wat gewoon op haar pad kwam. Eva heeft het op zich best voor elkaar: leuke relatie, mooi huis en leuke mensen om haar heen. Toch ontbreekt het een en ander in haar leven en voelt ze zich niet echt gelukkig. Ze heeft het gevoel dat ze stilstaat en vraagt zich vaak af: ‘is dit het nu?’ Vroeger had ze de mooiste dromen maar daar durft ze er niet aan te denken want er werd dat tegen haar gezegd: ‘dat is toch niet voor jou weggelegd’. Op een dag besloot ze dat het niet anders kon en wilde ze verandering. Hoe wist ze niet alleen dat er verandering moest plaatsvinden dat wist ze zeker. Het feit dat ze dit al dacht was al een hele grote eerste stap. Dit zorgde ervoor dat ze naar oplossingen ging zoeken. Op social media werd ze getriggerd door een van mijn berichten en ze besloot na een groeigesprek om in een traject te stappen. Want wat had ze immers te verliezen?

Al snel bleken we een klik te hebben en gaf ik haar de handvaten en stelde ik gerichte vragen waarbij ze vooral naar zichzelf moest kijken in plaats van haar omgeving. Vroeger legde ze vaak alles buiten haar maar steeds meer en meer ging ze inzien dat als ze er hier zelf iets aan veranderde, haar omgeving mee veranderde. Door de stappen die ze nam ging ze steeds meer in haar zelf geloven en ontdekte ze wat ze nu echt wilde! Wat zij wilde! Niet wat haar omgeving van haar verwachte. Naast coaching, gaat ze zelf volop zoek naar oplossingen en waar haar verlangen ligt. Ze zoekt naar vacatures, solliciteert en denkt zelf na over een opleiding. Waar ze vroeger dacht dat haar dromen geen werkelijkheid konden worden, durven ze nu weer te dromen. Langzaam krijgt ze haar vertrouwen weer terug. Vertrouwen in de toekomst, vertrouwen in haar zelf. Ze weet nu waar haar passies liggen en hoe het voelt als ze een keuze maak vanuit zichzelf. Waar ze vroeger nooit durfde te kiezen, kiest ze nu met een lichte aarzeling en komt ze erachter dat een keuze nooit goed of fout kan zijn, als ze maar kiest vanuit zichzelf.

Samen maken we een plan en leert ze zichzelf steeds beter kennen. Ondanks haar angsten en de mening van haar omgeving komt ze elke dag een stapje dichterbij, dichterbij haar droom. Ik heb haar de afgelopen tijd van dichtbij mogen meemaken en beter leren kennen. Ze zit in het laatste gedeelte van het traject, binnenkort vliegt ze uit. Voor mij voelt het dat ik haar moet gaan loslaten. Ik weet dat ze het kan. Met trots kijk ik naar haar en ben ik er voor haar, ook na het traject. Ik zie haar groei en haar kracht.

Je gaat het maken lieve Eva… Je bent slim en sterk.  Je gaat vliegen…

Ik ben dankbaar dat ik jou heb mogen volgen in deze weg. En dit is pas het begin.

Weet jij wat je wilt? Heb jij ook het gevoel dat je stilstaat? En wil jij ook stappen zetten en verandering in je leven? Vraag dan jouw gratis groeigesprek aan en kijk samen met mij hoe wij jouw leven tot een hoger level kunnen tillen. Plan hier meteen jouw afspraak: https://calendly.com/joyfulness-coaching/coachsessie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.