Waarom wachten?

Heb jij grootse plannen of dromen en durf jij ze niet waar te maken? Of denk je dat is toch niet voor mij weggelegd? Dat dacht ik vroeger ook. Ik durfde het nog niet eens hardop uit te spreken want ik dacht juist dat het ongeluk zou brengen en dat het dan zeker niet zou uitkomen. Nu weet ik dat het andersom is. Ik spreek hardop mijn dromen en verlangens uit en weet dat ik ze ooit ga bereiken. Ongeacht hoe lang het duurt of hoe het zich ontwikkelt. Ik ben niet meer bang om mijn dromen waar te maken. Ik wil niet meer wachten. Ik wil in
beweging zijn, elke dag weer, hoe groot of klein die stap ook is. Ik blijf in beweging. Bij alles maak ik een keuze of het mij naar mijn hogere doel helpt en of het in mijn verlangen ligt om het te doen.

Om mij heen hoor ik wel eens mensen het excuus gebruiken: ‘Mijn tijd komt nog wel’, ‘Ik wacht tot de kinderen groot zijn’ of ‘het is niet voor mij weggelegd’. Wat als ik je vertel dat het ons geboorterecht is om gelukkig te zijn en je dromen waar te maken. Toch doen we dat niet. Waar wachten we dan nog op? Ik ben ervan overtuigd dat je in beweging moet blijven en dat je actie moet ondernemen. En daar bedoel ik niet mee dat je jezelf helemaal kapot werken voor 60/70 uur in de week. Maar ervoor te kiezen wat jij wilt, hoe jij in het leven wilt staan en hoe jij je wilt voelen. Dan zul je zien dat jouw leven gaat veranderen en zo wordt zoals jij verlangt. Als jij je gaat richten op wat jij wilt en niet richt op je tekorten, komen er steeds meer dingen op je pad die ook daadwerkelijk bijdragen aan jouw mooiste leven.

Durf jij uit te komen voor jouw verlangens? Durf jij iemand in vertrouwen te nemen en echt uit te spreken wat jij wilt? Doe het en ervaar wat het jou oplevert. Durf je het niet te delen?  Schrijf jouw dromen en verlangens dan eens op papier en check bij jezelf welke gevoelens of emoties het bij je oproept?

En als we dan deze dromen hebben beschreven en misschien zelfs weten welke stap we willen nemen, komt er een ander ding om de hoek kijken en dat heet uitstelgedrag. Dan veranderen we weer in die excuustruus. Met als excuses: ‘het gaat mij niet lukken’, ‘ik heb geen geld’, ‘het is vandaag aan het regenen dus ik ga niet sporten’ of ‘het ligt niet aan mij’. We laten ons constant afleiden door onze telefoon en checken facebook om te zien wat andere mensen aan het doen zijn. Om er vervolgens achter te komen dat je het afgelopen uur alleen maar hebt zitten scrollen op je telefoon. Het uitstelgedrag heeft altijd een diepere laag van betekenis. Vaak is dat angst. Ik heb vorig jaar een blog geschreven over mijn eigen angst. Lees deze hier.

Maar waar ben jij eigenlijk bang voor als je iets niet doet of uitstelt. Van uitstel komt afstel en over een aantal weken praten we dan weer nergens meer over. Wat zou jij op dit moment heel graag willen in je leven? Welke verandering wil jij zien in je leven? En het allerbelangrijkste hierin: Wat kan jij hier aan doen om dit te creëren? Wil jij een betere band met je ouders? Wil jij een liefdevolle relatie vinden of wil jij misschien wel je eigen bedrijf opzetten? Geloof mij ik heb deze vragen allemaal gehad. En ook ik vertoonde uitstelgedrag of nam genoegen met minder. Of nog erger legde de schuld waarom ik iets niet kon bereiken bij de ander. Maar de afgelopen jaren heb ik geleerd dat ik het allemaal kan bereiken maar dat ik hierin zelf de stappen moet nemen en mij laat mij niet beïnvloeden door mijn omgeving. Door de aandacht die ik de afgelopen jaren voor mezelf heb gehad en in persoonlijke ontwikkeling heb gestoken, weet ik precies wat ik wil.

Het gras is altijd groener bij de buren, luidt het spreekwoord. Maar het gras wordt het meest groen waar het water krijgt, dus waar geef jij het water? Bij jouw eigen gazon of bij dat van de buren? Welke excuses gebruik jij nog? Waar wacht jij nog op?

Wanneer zijn we vergeten dat we mogen dromen? Was dat als kind waar we de wildste en mooiste dromen hadden? Maar naarmate we ouder werden, steeds vaker werd gezegd dat die dromen geen werkelijk waren en dat je ze maar beter konden vergeten.

Of is er in jouw omgeving niemand die zijn dromen heeft waar gemaakt? Wat houd je tegen om nu weer te beginnen met dromen? Wat houd je tegen om jouw dromen werkelijkheid te laten worden? Je hebt elke dag een keuze om te beginnen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je leven en neem ook die verantwoordelijkheid. Start before you’re ready!

Herken je jezelf in het verhaal? Of heb je iets aan mijn tips? Deel je eigen ervaring en laat een reactie achter of stuur mij een persoonlijk bericht. Dat vind ik altijd leuk!

2 reacties op “Waarom wachten?”

  1. Pingback: Loslaten - Joyfulness

  2. Pingback: Waarom persoonlijke ontwikkeling? - Joyfulness

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.