Moed

Je hebt alles wat je hartje begeert. Twee auto’s op de oprit, een hypotheek om dat mooie huis te kunnen betalen en die leuke partner die je nooit ziet omdat je zo’n te gekke baan hebt. Ben je gelukkig met jezelf? Ben je tevreden over je leven? Ben je wel echt eerlijk tegen jezelf? Of doe jij allemaal dingen die van je verwacht worden maar waar jij totaal geen energie van krijgt en wat je misschien zelf energie kost. Wie in deze wereld kent jou echt? Degene die je echt bent van binnen. Wie ben je eigenlijk? Weet je dat zelf? Stel jezelf eens de vraag wie je echt bent… Buiten je naam, je leeftijd en die baan… Wie ben je dan nog? Wie ben je werkelijk?

Als alles mogelijk was in het leven wie of wat zou je dan willen zijn? Wat zou je dan willen doen? Of komen er nu allemaal overtuigende belemmeringen naar boven zoals dat het niet voor jou is weggelegd. Welke weerstand ontstaat er bij jou als ik zeg dat alles mogelijk is? Dat jij je eigen geluk bepaald en dat jij je eigen geluk kan creëren? Of blijf jij dan liever in dat baantje zitten dat net niet genoeg opbrengt om de dingen te doen die je echt leuk vind. Of heb jij die baan die wel het geld oplevert maar waar je de rest van de dag uitgeput van bent. Of heb jij die relatie die aan de buitenkant als het perfecte stel lijkt maar ondertussen nooit echt gepraat wordt? Als jij mocht kiezen voor verandering in je leven waar zou je dan verandering willen zien? Zou jij dan durven te veranderen? Zou jij de stap durven nemen? Zou je er echt voor gaan? Of laat je je tegenhouden? Door onzekerheid, angst, twijfel, je omgeving en misschien wel door jezelf.

Je kunt wel blijven klagen over je zielige leventje en vooral spugen op dat van een ander. Dat is natuurlijk lekker makkelijk. Leg jij alle problemen buiten je neer of zie jij in dat jezelf de oplossing kan zijn van al je problemen. Durf jezelf eigenlijk wel te veranderen? Of wacht je tot je sterfbed en zeg je dan had ik maar… Of ben je zo iemand die tegen zichzelf zegt, als ik het geld heb dan… Als de kinderen groot zijn dan… Hoeveel eigenwaarde heb je dan? Hou jij echt van jezelf? Durf je nu je dit leest hardop tegen jezelf ik hou van mij? Zeg het dan! Hardop! Ja, doei hoor ik je zeggen. Wat vind je eigenlijk van jezelf? Ben jij echt jezelf? Kun jij oprecht tegen jezelf hardop zeggen: ‘ik ben gelukkig’? Zo ja, dan ben ik echt ontzettend blij voor je en weet ik dat je nog heel ver gaat schoppen. Je bent op de goede weg. Ga vooral zo door!

Voor de mensen die dat nog niet hebben, jij kan vandaag beslissen om een keuze te maken. Vandaag sta jij op dat kruispunt. Je kunt een keuze maken om van jezelf te gaan houden, een keuze om jezelf gelukkig te maken. Jij hebt altijd een keuze. Kom dichterbij jezelf en maak de keuzes vanuit je hart en vanuit je eigen kracht. Geloof me want als je dat eenmaal doet gaat er een nieuwe wereld voor je open.

Heb jij de moed om je leven te leven zoals jij dat wilt? Sta jij elke dag op met een heerlijk en gelukzalig gevoel van vrijheid, liefde en geluk. Verandering aanbrengen in je leven daar is moed voor nodig. Om jezelf te zijn, echt jezelf te zijn, daar is moed voor nodig. Je eigen keuzes te maken, daar is moed voor nodig. Laat jij je emoties zien? Durf jij je kwetsbaar op te stellen? Ook daar is moed voor nodig. Hoeveel moed bezit jij?

Je hoeft niet meer bang te zijn om andere mensen te kwetsen of teleur te stellen. Je hoeft niet meer bang te zijn wat anderen van je vinden. Als je het leven leeft in al zijn vrijheid en al zijn JOY. Dan ben je echt, dan ben je authentiek. Dit werkt als een olievlek voor je omgeving en maakt het dat je onweerstaanbaar bent.

Voel je weerstand op dit verhaal? Wat zegt dit dan over je? Heb jij op dit verhaal een oordeel zitten? In de tekst stelde ik jou alleen maar vragen, vragen die er toe doen. Ik gaf je geen antwoorden en toch heb je misschien een oordeel over mij of voel je weerstand. En dat is ok, dat mag er zijn. Ook ik had dit ooit. Durf jij jezelf te leren kennen? Durf jij te laten zien wie je echt bent? Heb jij de moed om echt jezelf te zijn?

Geïnspireerd door mijn verhaal? Stuur mij een berichtje terug dat vind ik altijd leuk. Of tag mij op instagram @joycescheijen met jouw persoonlijke verhaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.