Terugblikken en vooruit kijken

De tijd van het jaar is weer aangebroken. Het is kerst! Ik houd ervan, de lichtjes, de sfeer en de muziek. Al twee weken draai ik de kerstliedjes grijs tot ergernis van Dion, maar dat kan mij weinig schelen. Ik zing luidkeels mee met Mariah Carey en Wham. Op kerstavond starten we traditiegetrouw met hét diner bij ons thuis voor de hele familie. Het samenzijn, het koken van overheerlijke gerechten en het fanatiek spelen van 30 seconds. De buitenwereld verdwijnt een beetje naar de achtergrond alleen het moment van NU is belangrijk. Het moment van samenzijn. De kerst brengt voor mij altijd iets magisch met zich mee. Wat is kerst voor jou?

We lopen tegen het einde van het jaar en dit geeft ook ruimte om terug te blikken. Met wie zat je vorig jaar aan het kerstdiner? Hoe zag je leven er toen uit? Waar ben je gegroeid of ben je stil blijven staan? Wat had je anders kunnen doen? Waar ben je trots op en wat waren de keerpunten van het afgelopen jaar? Door hierbij stil te staan, zie je jouw groei en geeft het ruimte voor nieuwe dingen. Wat of wie dient jou niet meer en laat je achter in 2019? Waar wil je afscheid van nemen en wat neem je mee naar 2020? Waar wil jij op terugkijken volgend jaar met kerst? Wat wil je ervaren in 2020? Hoe wil jij je voelen? Dit laatste is ontzettend belangrijk. En gaat er namelijk niet echt om wat je doet maar hoe jij je daarbij voelt. Ben jij iemand die zich vooral druk maakt over de problemen of zie jij ook kansen? Zet jij jezelf in een slachtofferrol en geef je vooral de buitenwereld de schuld van alles wat jou overkomt? Of ga jij in 2020 het heft in eigen handen en neem jij verantwoordelijkheid voor alles wat er in jouw leven gebeurt en afspeelt? Want pas dan ga jij het leven creëren wat jij wilt!

Sinds dat ik mijn eigen verantwoording ben gaan nemen over mijn eigen leven, niet meer ben gaan kijken naar wat anderen doen en mij vooral heb gericht op mijn dromen, is mijn leven precies zoals ik het wil. En geloof me ik kom van ver. Als ik dat kan (ja, ik weet het, het klinkt cliché) dan kan jij het ook. Ik ben jaren last gehad van buikpijn, had een torenhoge schuld van € 44.000 en raakte in een burn-out. Toch ben ik enorm dankbaar dat mij dit is overkomen. Het heeft mij gebracht waar ik nu ben, een leven in vrijheid, geluk en plezier. Het heeft mij sterker gemaakt en vooral mij laten zien wie ik echt ben en wat ik hier te doen heb op deze aardbol.

Vorig jaar had ik net ontslag genomen bij mijn oude werkgever, schreef een ondernemingsplan en ben stap voor stap gaan bouwen aan mijn bedrijf Joyfulness. Ik wist niet precies waar het naartoe ging maar koos steeds voor dat wat mij verder kon helpen. In mijn omgeving had ik maar weinig ondernemers waarmee ik kon sparren. De mensen om mij heen waarschuwde mij voor de risico’s of dachten dat het maar tijdelijk was en ik weer netjes in loondienst ging werken. Maar ik had vertrouwen in wat ik deed en waar ik voor stond. Ik geloofde in mezelf en nog steeds. Dat geloof heeft mij gebracht waar ik nu ben. Heb jij een droom, ga in jezelf geloven en begin stap voor stap eraan te werken. Laat niemand je tegenhouden en geef nooit op! Ik weet zeker dat het een succes wordt. Met Joyfulness heb ik een stabiel bedrijf gebouwd, mag ik elke dag mensen helpen om hun dromen te verwezenlijken en dat ze de beste versie van zichzelf mogen worden. Hierdoor kunnen zij op hun manier weer andere mensen helpen, het ripple effect doet de rest. De resultaten van mijn klanten mogen er zijn en daar ben ik enorm trots op. 2020 belooft een fantastisch jaar te worden!

Het is winter wat betekent een periode van rust, van naar binnen keren en genieten van de dingen om ons heen. Hierdoor zorg ik ervoor dat ik in januari helemaal klaar ben! Klaar voor de Challenge en klaar voor de online training die er gaat komen. Er liggen nog zoveel zaadjes in de grond die uit gaan komen, samenwerkingen en sprekersklussen die op de agenda staan, het belooft in ieder geval geen saai jaar te worden. Maar wat ik vooral wil is nog meer plezier en vreugde ervaren in mijn leven. Because joy is my highest purpose. Wat wil jij in 2020? Hoe ga jij je leven vormgeven?

Lief mens, wees lief voor jezelf en voor anderen maar vooral voor jezelf. Wees dankbaar voor wat je al hebt en maak nieuwe herinneringen, maar vooral geniet. Geniet van elk moment en de kansen die het leven je geeft. Grijpt die met beide handen aan. Laat je meevaren op de stroom van het leven en werk aan je dromen. Je zult versteld staan waar je over een jaar kan staan en wat je over een jaar kan bereiken.

Vrolijk kerstfeest en ik wens je een succesvol en gezond 2020!

P.S. = Wil je alvast aanmelden voor de 5-daagse Challenge? We starten op maandag 20 januari en hij loopt al aardig vol. Hierin gaan we vijf dagen lang samen aan de slag om jouw leven met minder stress en meer rust te laten verlopen. Je ontvangt elke dag een mail met een uitdaging voor die dag. Laat je verassen en het is ook nog eens helemaal gratis! Aanmelden kan via: https://joyfulness6355.activehosted.com/f/7

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.