Welk verhaal vertel jij jezelf?

De wekker gaat, ik schrik wakker! Vannacht viel ik pas tegen half twee in slaap. Ik bleef maar piekeren. Loslaten zeggen ze dan… Ik denk alleen maar hoe dan?!? Ik kijk op mijn wekker: acht uur. Om half negen moet ik op mijn werk zijn. Dat betekent dat ik nog tien minuten heb. Ik sta op en loop naar de badkamer, mijn wallen hangen nog lager dan mijn knieën.  Ik kleed me snel aan, tijd voor een ontbijt is er niet en daarbij ik ben niet zo van het ontbijt. Ik pleur wat gel in mijn haar en spring in de auto. In de auto hoor ik het nummer van Maan – ‘Ze Huilt Maar Ze Lacht’, ik luister naar de tekst en moet huilen. Ik herken mezelf in de tekst en veeg snel mijn tranen weg. En zeg tegen mezelf dat ik mij vooral niet zo moet aanstellen.

Ik kom net op tijd op het werk, waar de hectiek meteen begint en iedereen mijn naam roept. Het lijkt wel of iedereen iets van me moet. Nog geen half uur later wil ik schreeuwend wegrennen. Ik neem om even af te koelen, mijn tweede kop koffie. Dit houdt me op de been, koffie! Na een halve dag vol stress en hard werken ben ik blij dat het pauze is. Ik heb even geen zin om met collega’s te praten. Ik grijp meteen naar mijn telefoon, geen appje te zien… Zouden mijn vrienden wel eens aan me denken? Zou überhaupt iemand ooit aan mij denken? Uit verveling scroll ik Facebook en Instagram af en zie hoe geweldig het leven van de mensen om mij heen is. Nee, dit helpt ook niet. Ik voel me ellendig. Op weg naar huis bedenk ik mij wat ik wil eten. Ik besluit een diepvriespizza in de oven te gooien, want om nog uitgebreid te gaan koken daar heb ik echt geen puf meer voor. Ik ben blij als ik de tv aan kan zetten en op de bank kan ploffen. Om tien uur schrik ik wakker en besluit naar bed te gaan waar ik vervolgens weer niet in slaap kan komen en de ene na de andere gedachte de revue passeert.

En ik vraag me af: ‘Hoe zou het voelen om mezelf te zijn?’

Dit verhaal was ik, een aantal jaren geleden. Zo gingen mijn dagen voorbij, jarenlang. Ik leefde voor mijn werk, mijn werk was alles voor me. In het weekend ging ik stappen met vrienden en was ik blij dat ik even niet aan de stress moest denken maar ook daar voelde het alsof ik niet altijd mezelf kon zijn. Jaren vertelde ik mezelf dit verhaal. Jaren vertelde ik mezelf dat ik geen ochtendmens was. Jaren vertelde ik mezelf dat ik hard moest werken om mijn geld te verdienen. Jaren vertelde ik mezelf dat dit was wie ik was. Jaren was ik iemand die deed wat anderen van mij verwachten. Jarenlang deed ik alles om anderen mensen te ‘pleasen’.

Toen ik in aanraking kwam met persoonlijke ontwikkeling veranderde dit letterlijk mijn hele leven, mijn hele kijk op het leven. Ik begon keuzes te maken vanuit mijn hart, keuzes zoals ik die wilde maken en niet wat van mij verwacht werd. Ik ging steeds minder luisteren naar hoe ik mijn leven moest leven volgens andere mensen. Ik schreef letterlijk een ‘nieuw verhaal’ over hoe ik zou willen dat het was. Ik besloot vanaf die dag dat ik ging leven naar dat nieuwe verhaal! Het voelde alsof ik mijn eerste échte keuze maakte in jaren, vanuit mijn eigen hart. Ik besloot vanaf die dag dat ik wel een ochtendmens was. Nu sta ik elke dag springend om half 7 naast mijn bed terwijl iedereen nog slaapt. Ik besloot dat ik niet hard hoefde te werken voor mijn geld en dat ik werk wilde doen wat bij mij paste. Nu run ik mijn eigen coachpraktijk en verdien ik geld met mijn passie. Het heeft nog nooit zo makkelijk gevoeld. Ik koos die dag om mij alleen maar te richten om dat wat positief voor me was en mij te focussen op dat wat ik wilde. Mijn ego heeft het destijds zwaar te voortduren gehad, want ja dat is wel érg egoïstisch! Nu ben ik gelukkiger dan ooit, durf ik oprecht over mezelf te zeggen dat ik een leuk mens ben en dat ik een leven leef vol plezier, geluk en overvloed. Een leven wat ik nooit meer wil missen. Ik ben gaan leven naar mijn nieuwe verhaal…

Welk verhaal vertel jij jezelf?

Ben je klaar met je onzekerheid, je negatieve gedachten en wil je afrekenen met je de ego in jou?

Schrijf je dan nu in voor de online training ‘With Joy to Freedom’: https://joyfulness.net/with-joy-to-freedom/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.