Belangrijke tip voor rust in je hoofd!

Waar aan spendeer je je energiebolletjes?

We ‘moeten’ de hele dag maar aan staan. Is het niet van onszelf dan wordt dit wel verwacht van onze omgeving. Maar je kunt niet de hele dag in actie modus staan, hoe graag dat je dit af en toe ook wilt. Een etmaal heeft maar 24 uur en ongeveer één derde daarvan slaap je. Voor het actieve deel van het etmaal heb je een bepaalde hoeveelheid energie. Als je, ter illustratie, deze hoeveelheid energie uitdrukt in energiebolletjes, heb je een beter overzicht waaraan jouw energie opgaat. Je hebt 10 bolletjes per dag en die spendeer je als volgt:

  • Opstaan, aankleden en ontbijten kosten samen één bolletje. 
  • Naar het werk rijden, op je werkplek voor die dag installeren en opstarten kost nog één bolletje. 
  • De verdere werkdag kost 6 energiebolletjes. 

Dan zijn er nog twee bolletjes over. En op je “to do” lijst voor vandaag staan nog: 

  • Sporten
  • Boodschappen doen
  • Schoonmaken
  • Uiteten met een vriendin
  • Bellen met je moeder 

Uhm, je restant bolletjes is niet voldoende. Ook niet voor “de leuke dingen”. Oh ja, je hebt ook nog een gezin! Partner en kinderen vragen ook aandacht. 

Hoe snel zijn jouw 10 energiebolletjes voor een dag verbruikt? En waaraan? Houd dit voor jezelf eens een paar dagen bij en herken wellicht waar je meer energie aan geeft dan terugkrijgt. 

Patroon

Ken je dat? Midden in de nacht, je schrikt wakker. Net als vorige nacht. En de nacht daarvoor. Het is druk in je hoofd, je “moet” nog zo ontzettend veel, je “to do” lijst groeit harder dan dat er acties doorgestreept worden. Je woelt en draait, je wilt graag slapen, dat lukt alleen niet. Duizend dingen schieten door je hoofd, je poging de slaap weer te vatten mislukt. De wekker is twee minuten verder dan daarnet. Je wilt rust in je hoofd en je wilt slapen! Frustratie en boosheid borrelen op en geven je poging de slaap te vatten nog minder kans van slagen. 

Steeds maar dat piekeren, “Wat als…?”, misschien angst voor wat de toekomst gaat brengen. Onzekerheid en twijfel over keuzes die je mag maken, voor je eigen gevoel “moet” maken. En daarnaast nog die ellenlange “to do” lijst die alleen maar blijft groeien. 

Eigenlijk wil je meer vrijheid, rust en balans in je leven. Vrijheid om die dingen te kiezen die jij zelf wil en rust doordat je die keuze kan en mag maken. Minder stress en druk om zoveel te moeten. 

Dan begint de nieuwe nacht met hetzelfde patroon als de vorige. Dit wil je niet meer! Dit vreet energie en dit houd je niet lang vol. 

Hoe zou dat zijn?

Hoe zou het zijn zonder die nachtelijke piekersessies? Hoe zou het voelen om ’s nachts goed te slapen, om in de ochtend uitgerust wakker te worden en de dag met vertrouwen en rust te beginnen? Je maakt keuzes op basis van je eigen argumenten en gevoel, dat geeft ook minder twijfel. Dat klinkt toch heerlijk!

Ik wil graag meer informatie!

Wat IK doe als ik energie nodig heb?

Sporten, wandelen met een inspirerende podcast op of ik zoek bewust de stilte op. Even helemaal niets, alleen ik en mijn kop koffie. Hierdoor krijg ik meer helderheid en focus waardoor ik mijn taken efficiënter oppak en daardoor effectiever uitvoer. 

Gun jezelf de rust. Na inspanning, komt ontspanning. Gun jezelf dat moment van ontspanning, even zonder na te hoeven denken en zeker zonder je er schuldig over te voelen. Kijk die nieuwe romcom op Netflix. Je hoeft niet twenty four seven aan te staan en dat kan ook niet. 

Jij wil hier NU mee aan de slag!

Wil jij op een dieper niveau hiermee aan de slag? Eind augustus geef ik gratis en online een 3-daagse workshop! Hierbij neem ik jou mee in een stukje bewustwording van je geluk en hoe jij jouw ware verlangens kunt omzetten naar doelen! Als je nu meteen voelt ‘HELL YES!’. Meld je hier meteen aan.

1 gedachte over “Belangrijke tip voor rust in je hoofd!”

  1. Pingback: Ik schijt in mijn broek voor verandering - Joyfulness

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.