Hoe word jij succesvol in wat je doet?

Naast dat we gelukkig willen zijn, willen we ook (tenminste de meeste van ons) succesvol zijn. Wil je dit niet? Lees dan vooral niet verder…

Succesvol zijn in je werk, als partner, als ouder, als ondernemer met je eigen bedrijf en alles wat daarbij hoort.

Ik geloof er namelijk in dat als jij goed bent in wat je doet succes zult hebben. Eerst moet je dan ook weten wat succes is en waar jij succesvol in wilt zijn.

Succes is voor iedereen iets persoonlijk en dus ook anders. Iets is een succes als het een goede afloop, een goede uitkomst of uitslag heeft.

Wat zorgt er dan voor dat je ook daadwerkelijk succesvol bent? En waarom is de ene dan wel succesvol in wat hij of zij doet en de andere niet? 

Eerst bepaal je waar wil jij graag succes in wilt zijn en wanneer is dit succes voor jou behaald?

Niet succesvolle mensen maken hun keuzes gebaseerd op angst en laten zich leiden door angst. Ze zijn bang om te falen en zeggen tegen zichzelf dat het toch niet gaat lukken. Ze durven geen beslissingen te nemen, twijfelen over alles en zijn bang om überhaupt de verkeerde keuzes te maken. Vaak maken ze dan de cruciale fout om geen keuze te maken. Niet succesvolle mensen zeggen dat geld niet belangrijk is. Ik heb zelf nog nooit met ‘liefde’ kunnen betalen bij de bank, ik wil dan ook graag weten hoe ze dit doen. Succesvolle mensen vinden geld dus wel belangrijk en komen daar ook voor uit.

Niet succesvolle mensen laten zich tegenhouden door de beren op de weg. Beren die zij overigens daar zelf neerzetten. Ze zeggen tegen zichzelf dat ze er maar beter niet aan kunnen beginnen, dan kunnen ze ook niet falen. Hun mening is dat andere succesvolle mensen ‘geluk’ hebben. Maar is dat wel zo? Of zit er ook een vleugje jaloezie in het spel?

Ik ben ervan overtuigd dat je gewoon moet starten, waar je begint maakt niet zo veel uit. Het belangrijkste is dat je in ieder geval ergens start. Wil je iets al heel lang in je leven? Maak dan nu de eerste stap. Wat je doet dus doet, is niet zo belangrijk, het is belangrijker dat je iets doet en zorg dat je in beweging blijft. Van beweging komt namelijk beweging. Weet je even je volgende stap niet meer? Laten je inspireren door mensen die je energie geven, die jou laten groeien en die jouw hulp kunnen bieden. Zoek hulp als het tegenzit of als het je niet alleen lukt. Je hoeft het namelijk niet alleen te doen. Deze belemmerde overtuiging dient je niet. Omring je met mensen die daar staan waar jij wilt staan.

Want succesvolle mensen daarentegen laten zich leiden door vertrouwen.  Om succes te hebben moet je actief durven ondernemen, moet je soms risico lopen en ben je bereid andere dingen te laten. Whatever it takes! Succesvolle mensen zien overal kansen en mogelijkheden. Zij denken niet aan falen, falen is geen optie!

In het eerste jaar van mijn bedrijf heb ik heel wat tijd gestoken in mijn bedrijf. Deze tijd had ik ook in mijn gezin, aan mijn vrienden of aan familie kunnen besteden. Heeft het me ongelukkiger gemaakt? Nee, ik wil zo graag mensen helpen en de voldoening dat het werk mij geeft, maakt mij ook nog eens een leuke moeder, partner en vriendin. 

Ik ben bereid om er dingen voor te laten, want het heeft me ook opgeleverd dat ik nu vakantie kan nemen wanneer ik wil, de vrijheid heb om te werken waar en wanneer ik wil. 

Ik focus me op dat wat ik wil, stel doelen en focus me op de mogelijkheden. Ik focus mij niet op wat niet mogelijk is. Waar je namelijk je aandacht aan geeft groeit. Richt jij je op succes dan krijg je succes. Focus jij je op falen dan is dat wat je krijgt.

Maar heb ik dan nooit problemen of tegenslagen? Tuurlijk wel, maar ik weet dat ik slim genoeg ben (én jij trouwens ook) om deze meteen op te lossen. Door mij te focussen op wat al goed gaat, krijg ik daar meer van. Mensen, dingen en andere situaties die mij geen energie geven of negatief zijn, laat ik links liggen. 

Ik focus mij op groei en dat ik minimaal 1% groei per dag. Ik ben elke dag hiermee bezig, door te groeien als mens, als partner, als ondernemer en als coach. Ik wil namelijk niet alleen het beste uit mezelf halen maar ook uit anderen. Ik zie het leven als een spel, een spel waar ik steeds beter in word.

Dus wil jij iets heel graag in je leven? Of wil jij een verandering in je leven? Doe het gewoon! Ook al denk je dat je er nog niet klaar voor bent. Geloof me! Je bent er nooit klaar voor! Maar hoe meer je oefent, hoe beter je wordt, hoe meer fouten je maakt, hoe sneller je zult leren.

Wat ben jij bereid te doen om succesvol te zijn?

Stel je eens voor dat je er al bent. Dat je al dat succes hebt behaald hebt? Je bent een jaar verder en je hebt al je doelen gehaald. Hoe ziet dat eruit? Ga even helemaal in dat gevoel zitten. Hoe ziet succes er dan uit voor jou? Waar ben je dan? Wat doe je? Met wie ben je? Probeer je fantasie even helemaal de vrije loop te laten en stop even met lezen. Schrijf dit even voor jezelf op. 

Hoe gedraagt deze persoon zich? Hoe denkt deze persoon? En wie moet deze persoon zijn? Met andere woorden hoe ziet jouw succesvolle jij eruit?

Wat kun je vandaag al overnemen om die succesvolle persoon te worden? En welke kleine stap kun je vandaag al nemen om dichterbij je doel te komen?

Wil je weten hoe jij dit succes  ook werkelijkheid kan maken? Op woensdag 13 januari en vrijdag 15 januari om 9.30 geef ik een gratis webinar ‘De 5 stappen naar minder moeten en meer vertrouwen‘. Zorg dan dat je erbij bent! Schrijf je hier in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.