Be it, do it, have it…

Laatst weer een ongelofelijke lekkere sparringsessie gehad met een klant. Ik noem het sparringssessie omdat we over zoveel verschillende dingen praten. Uiteindelijk blijft het een coachgesprek maar sparringssessie vind ik gewoon leuk klinken.

Wat ik vaak zie en ook nu weer was de overtuiging dat we niet goed genoeg zijn, dat we ons willen bewijzen voor anderen maar vooral voor onszelf. Maar waarom is dat eigenlijk? Waarom willen we dat zo graag?

En elke keer, en ook nu weer, raakt het me. Ik weet wat ze voelt, ik weet wat het is om je niet goed genoeg te voelen en ik weet wat het is om te weinig zelfvertrouwen te hebben.

Dit ‘aangeleerde’ gedrag is jouw waarheid geworden. Deze gedachte waar jij in bent gaan geloven, houd je nu tegen om daadwerkelijke stappen te gaan maken. De stappen waardoor jij gaat groeien. We willen iets zo graag bereiken maar laten ons hierin zo erg tegenhouden door ons perfectionisme en onze omgeving (want ja wat zullen anderen daar wel niet van vinden).

Ja maar, Joyce dat perfectionisme heeft me wel zover gebracht waar ik nu ben. Dat kan wel kloppen maar het houd je nu vooral tegen om te groeien. Ook het ‘commentaar’ wat we van anderen zouden kunnen krijgen, is iets dat ons tegenhoudt om niet datgene te doen wat we echt graag willen.

Als iemand tegen jou zou zeggen: “Je bent een roze olifant” dan moet je toch ook lachen of niet? Of is dat de waarheid? Geloof je die persoon? Nee, tuurlijk niet.

Maar dit is eigenlijk met alle andere dingen die tegen ons worden gezegd, en ons raken, precies hetzelfde. Het triggert iets in ons (vaak een ervaring van vroeger, die ons pijn heeft gedaan) en op dat moment neem je het aan voor waarheid want je ervaart precies diezelfde pijn als toen. Maar wat als ik je zeg dat dit soort opmerkingen helemaal niets met jou te maken hebben? Wat als het alles zegt over de ander en niets over jou?

Voorbeeld: Heb jij ooit iets gezegd om een ander bewust te kwetsen? En daarmee bedoel ik niet als je met iemand in een verhitte discussie zit maar gewoon in een gesprek. Waarschijnlijk niet. We draaien het even om. Hoe vaak ben jij gekwetst of trek jij iets van een ander heel erg aan? Best vaak, misschien begrijp je nu dat deze persoon dit zei vanuit zijn eigen visie en niet om jou te kwetsen, want jij zegt toch ook niets om een ander te kwetsen. Maar je hebt dus, nu met dit in je achterhoofd, vast en zeker ook eens iemand gekwetst.

Als ondernemer kan je omgeving je ongelofelijk in de weg zitten. Dit ‘gedrag’ en met name de belemmerende overtuiging hierover dient jou niet meer. Het zorgt er niet voor dat je groeit, het houd je klein. De persoon die het zegt houd je klein, ze willen je beschermen en zeggen het soms zelfs uit jaloezie of afgunst. Het is dus eigenlijk f*cking bullshit wat je jezelf verteld. Zolang het ‘commentaar’ van een ander jou niet laat groeien, hoef je er dus ook niet naar te luisteren.

Wat je bent het wel waard, je bent goed genoeg. Ook al voelt dat misschien nu nog niet zo. Maar als je dit uit jezelf gaat halen, als dit jouw nieuwe waarheid wordt wat denk je dan dat er met jou gebeurt, wat er met je relatie gebeurt, met jouw bedrijf en wat er met jou als persoon gebeurt? 

Is er iets in jouw leven dat jij heel graag wilt? Of heel graag wilt veranderen? Ga er dan voor, laat je niet meer tegenhouden. Door niemand! Ga mensen om je heen verzamelen die je laten groeien en die je verder kunnen helpen. Die al staan waar jij wilt staan. Je bent namelijk het gemiddelde van de 5 belangrijkste mensen uit je omgeving.

Maar hoe zorg je er dan voor dat je ook daadwerkelijk krijgt wat je wilt? Dan komt de volgende stap. 

Zend eerst het verlang uit, dus wat wil je nu écht? Niet wat een ander wil, maar wat wil jij? Wat zou jij nu heel graag willen in je leven? Gooi alle weerstand die je voelt hierover overboord. Heb je daar moeite mee? Ga op zoek hoe je deze belemmerende overtuigingen kunt ombuigen.

Begin eerst met iets kleins maak het voor jezelf niet meteen heel groots. Wat is misschien nu al realistisch maar nog niet werkelijkheid.

Ga er vervolgens over praten en sta achter dat wat je wilt. Geloof in jezelf! Straal het uit dat dit is wat jou gelukkig maakt. Ga met je hele gevoel er in zitten alsof je het al hebt of al bent. – BE IT!

Ben nu al degene die jij wilt zijn. Doe nu al de dingen die jij wilt bereiken. Voel het écht alsof je het al hebt, voel het alsof je er al bent en je krijgt wat je wilt.

Ja maar, Joyce wat zullen andere daar wel niet van vinden, f*ck die anderen. Dit is toch wat jij wilt! En wat had ik je daar net over verteld? Dit heeft niets met jou te maken.

Ga de acties ondernemen die daarbij horen. – DO IT!

Weer dat stemmetje: “Maar dat kan ik niet, wat vindt de buurvrouw daar wel niet van”. Wat zei ik net? Ga het gewoon doen. Dit is wat je tegenhoudt: JEZELF. Als jij de hele dag tegen jezelf zegt: ‘ik kan het niet’ dan lukt het ook niet. Als jij gaat zeggen ‘Ik kan het’ dan gaat het ook lukken.

En van actie komt beweging en beweging zorgt voor beweging. Het maakt namelijk niet uit waar je begint maar dat je begint.

Laat los hoe het tot je komt en wanneer en je gaat krijgen wat je wilt. – HAVE IT!

Ze noemen dit ook wel de Wet van Aantrekking.

Wil je ook nu écht eens stappen gaan nemen en weer achter het stuur kruipen van jouw eigen leven? Wil jij je minder gaan aantrekken van de mensen om je heen? Op woensdag 10 en vrijdag 12 februari geef ik een gratis Masterclass ‘De 5 stappen van minder moeten naar meer vertrouwen’ waar jij live bij kan zijn. Zodat jij het leven gaat leven op jouw voorwaarden en op jouw manier. Mee doen? Meld je dan hier aan.

Ben je al verder? En wil je meteen doorpakken als ondernemer en je bedrijf naar een volgend level tillen? In februari heb ik namelijk nog maar 1 plekje vrij voor mijn Life- & Businesscoach programma. Interesse? Vraag dan hier jouw gratis Powerboost gesprek aan en dan kijken we of we een match zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.