Heb jij ook wel eens last van een ‘broekpoepmoment’?

Het lijkt een doodnormale doordeweekse dag. Ik zit achter mijn laptop, Ella is bij opa en oma en ik ben mijn administratie aan het bijwerken. Ben nog een beetje aan het nastuiteren van de Mastermind die ik gisteren met mijn klanten heb gehad. Dit is een soort van videobellen waarbij we elkaar allemaal kunnen zien en elke keer een thema behandelen. Deze keer ging het over: ‘uit je comfortzone stappen’. 

Naarmate iedereen zijn of haar spannendste stap ooit had verteld kwamen we al snel op de naam: ‘broekpoepmoment’, een moment waarbij je 7 kleuren tegelijk schijt, je ontzettend kwetsbaar bent en je het eigenlijk niet durft maar toch doet.

Iedereen kan zich vast wel zo’n moment herinneren.

Het is iets wat je heel, heel graag wilt maar ook nog zo ver weg lijkt. Iets wat je (vaak) nog nooit gedaan hebt en waar je kans dat je wordt afgewezen heel, heel groot is.

Een van mijn ergste ‘broekpoepmomenten’ in mijn leven is toch wel dat ik mijn huidige vriend, Dion, mee uit vroeg op date. Waarom? 1. Omdat ik zo’n meisje was die nooit op date ging. Ik kwam ze altijd wel tegen in de kroeg en de rest volgde vanzelf. 2. Omdat ik dit gewoon ook echt niet durfde. Stel je voor zo’n jongen zegt nee! Want dan?

Maar daar stond hij, in een overvolle kroeg, ik had geen idee wat hij van mij vond, maar wat vond ik hem knap (nog steeds trouwens maar vertel hem dat maar niet). Ik sloeg flink wat biertjes achterover en zette een aantal passen richting hem. Nee, toch maar niet en ik liep weer terug bar. Ok, dit moest anders.

Ik stelde mij voor dat ik voor 30 seconden een superheld was, in mijn geval een superheldin, met zo’n echte rode cape. Ok, blijven ademen, gewoon voor 30 seconden moest ik even heel erg veel lef tonen. En daar ging ik.

Het volgende wat er gebeurde is echt gebeurt… Ik schaam me er nog steeds voor!

Ik pakte zijn hand (ik moet wel dronken zijn geweest anders doe je dat gewoon niet) en vroeg hem of hij een keer met me uit wilde. Slik…

Alles leek in vertraging te gaan vanaf dat moment. Zijn mond opende heel langzaam en ik voelde mijn benen als pudding in elkaar zakken. Want zijn exacte woorden waren: “Sorry, ik ben hier al met iemand anders”. Afwijzing! Au. Die deed pijn kan ik je zeggen.

Terug bij de bar was ik toch wel trots op mezelf. Ik had het wel maar even gedaan. Ik sprak mezelf moed in, want ja, zo’n kans kreeg hij nooit meer. Ik lieg: klote vond ik het.

Iets later op de avond, zijn date moet waarschijnlijk niet zo spannend zijn geweest, zag ik hem naar me toe komen. Ik probeerde me te verstoppen onder de bar maar ik was al te laat. Daar stond hij. Ik dacht: “Nu word ik vast heel hard uitgelachen”. Maar niets was minder waar.

Wat hij zei was: “Ja, ik wil het wel”. Ik dacht eerst een biertje, maar het bleek toch echt dat hij met mij op date wilde. En zo geschieden.

Nu dik 6 jaar later, zijn we nog steeds samen, hebben we een te grappige dochter die echt een kopie is van ons twee en hebben we eindelijk ‘ons huis’ gevonden.

Moraal van het verhaal: als ik voor die 30 seconden geen held was geweest, als ik mij door dat broekpoepmoment had laten tegenhouden was dit allemaal niet gebeurt. Geen bedrijf, geen kind, geen huis en geen man in mijn leven. En misschien zeg je nu vast: “Ja dan zal er vast wel wat anders op je pad zijn gekomen”. Klopt! Maar nu weet ik dat ik het beste heb getroffen wat ik had kunnen treffen.

Voelde ik angst? Hell Yeah. Voelde ik me kwetsbaar? Zeker. Kon ik worden afgewezen? Zeker, zonder meer. Had ik een broekpoepmoment? Een van de grootste uit mijn leven! 

Maar wat was ik voor 30 seconden die superheld. Die superheld die me alles gegeven heeft dat ik wilde. Weet dat achter elk van dit soort momenten enorme groei ligt. Bij mij zijn er hierna nog een flink aantal gekomen en stuk voor stuk scheet ik in mijn broek. Maar bovenal gaven ze me allemaal groei.

Wat was jouw broekpoepmoment? Laat je reactie achter hieronder het bericht, vind ik super leuk om te weten. En het geeft me een gevoel dat ik niet alleen ben.

Wil jij ook wat meer lef tonen in je leven? En wil je ook wat meer avontuur beleven? Eind van de maand geef ik weer een gratis Powerboost gesprek weg. Wil je kans maken? Schrijf je dan hier in en wie weet krijg jij volgende week persoonlijk bericht.

Fotografe: Cristina Onufrei

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.