Waar haal ik de tijd vandaan?

Je ploft ’s avonds op de bank na een hectische dag. Je bent blij dat je zit. Eindelijk rust… 

Maar in je hoofd blijft het maar doordraaien, je moet nog zoveel. De taken die je eigenlijk had willen uitvoeren zijn er nog lang niet van gekomen, je hebt de hele dag achter de feiten aangelopen en alleen maar brandjes geblust. Telefoontjes beantwoordt, gereageerd op e-mails, en och ja, je had ook nog iets zinnigs op social media willen zetten. Maar in plaats daarvan heb je een uur doelloos zitten scrollen op Facebook of Instagram.

Je neem het besluit om het vanaf morgen anders aan te pakken. Dus je neemt je to-do-lijst erbij en voordat je naar bed gaat, wil je nog even wat dingen erbij schrijven. Tot je frustratie wordt de lijst alleen maar langer in plaats van korter.

Eenmaal in bed kun je de slaap niet vatten, het blijft maar door je hoofd malen wat er nog allemaal moet gebeuren. Uitgeput val je na zeker een uur dan eindelijk in slaap. 

De wekker haalt je abrupt uit je slaapt. “Kan ik niet nog heel even blijven liggen?” en trekt de dekens weer over je hoofd. Je voelt je totaal niet uitgerust, eerder futloos maar de dag staat weer klaar om te beginnen. 

Je raapt je bij elkaar, gaat uit bed en eigenlijk gaat het zoals elke ochtend, een en al hectiek en onrust. Even later is iedereen het huis uit en kun je beginnen met je werk. Tijd voor je bedrijf. Heerlijk! “Hier krijg ik weer energie van”. 

Je kijkt naar je to-do lijstje en vraagt je af waar je moet beginnen. Daarnaast ligt de stapel administratie die je eigenlijk drie weken geleden al had willen doen. Als je goed nadenkt, heb je eigenlijk niet echt een heel goed plan, zeker niet voor je bedrijf. Je doet maar wat hap en snap diensten waarvan je denkt dat die op dat moment nodig zijn.

Tegen de middag begint je maag te knorren. Dan valt het je in: de boodschappen! Die moeten ook nog gedaan worden. Snel schiet je naar de supermarkt. Bij terugkomst duw je vanachter je Macbook snel een boterham naar binnen. Nog half kauwend, zie je dat je telefoon weer gaat. “Heb ik nu nooit een moment van rust…”

’s Avonds plof je weer op de bank met aan de ene hand je telefoon en aan de andere kant je afstandsbediening, weer een dag dat je niet echt iets gedaan hebt. Morgen maar weer een nieuwe poging? 

Is dit herkenbaar voor jou? Dan is het echt tijd voor verandering.

Hoe zou je business eruitzien als je precies zou weten wat je volgende stap is? Als je doelen helder zijn en je met een voldaan gevoel meteen in slaap zou vallen? Zodat jij de volgende dag met een frisse blik en een flinke dosis energie weer aan de bak kan gaan?

Elk nieuw kwartaal stel ik gerichte doelen voor mezelf. Daarbij plan ik bewust rustmomenten voor mezelf in zodat ik ook tijd overhoud voor mezelf. Momenten waarbij ik mezelf weer even aan de lader leg, dit zorgt ervoor dat ik met meer energie de week doorkom. In al mijn taken en activiteiten kom ik terug bij de essentie waar het in een bedrijf om gaat: cashflow. Draagt deze actie direct of indirect bij aan het binnenhalen van klanten?!

Dit is niet iets dat ik alleen kan, dit kun jij ook. Ik wil je laten zien dat ondernemen ook op een andere manier mogelijk is, namelijk vanuit vertrouwen en rust. 

Dit begint door je week goed in te plannen, zodat je weet wanneer je wat gaat doen en wanneer het tijd is om even terug te komen bij jezelf.

Wil jij je productiever voelen aan het einde van de week? Wil je ook dat er een einde komt aan die ellenlange to-do lijstjes? 

Graag wil ik jou helpen om na te denken over je doelen, inzichten en dat jij een beter overzicht krijgt over je ‘werkweek’. Ben jij net als mij een enorme chaoot dan heb ik speciaal voor jou (en ook nog eens helemaal gratis) een weekplanner ontworpen. 

Download nu hier mijn weekplanner en je zult binnen no-time verschil merken zodat jij weer met een voldaan gevoel je dag beëindigd en klaar bent voor je volgende stap!

Heel veel plezier ermee!

Liefs, Joyce

Joyfulness | Businesscoach

“Mix Business with pleasure and you’ll be unstoppable”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.