“Hoe minder hard ik werk, hoe succesvoller ik word…”

“Als ondernemer kan ik alleen maar succesvol zijn als ik heel hard en heel veel werk.” Dit hoor ik zo vaak terugkomen bij klanten die pas bij mij hun traject starten. Want als ondernemer is de overtuiging in deze maatschappij dat je heel hard moeten werken voor je centen. Koppel jij succes ook aan hard en veel werken?

Maar wat als ik jou vertel dat ik ‘maar’ 24 uur werk, terwijl ik het vier- en soms zelfs wel het vijfvoudige verdien in vergelijking met toen ik nog in loondienst werkte. Een loondienstbaan waar ik het geld voor mijn baas verdiende en niet voor mezelf. Een loondienstbaan waar ik heel hard 40 uur werkte, kapot thuiskwam en mezelf ook nog in een burn-out werkte. Een burn-out waar ik achteraf enorm dankbaar voor ben, omdat dit alles veranderd heeft voor me, maar dat bewaar ik wel voor een andere keer.

Ik werk op de tijden dat mijn dochter naar school is, zodat als zij klaar is met school, ik haar ophaal en er volledig kan zijn voor haar. ’s Avonds werken is een hele grote uitzondering en doe ik eigenlijk bijna nooit. Ik kies hier bewust voor omdat ik dan wil sporten, een wandeling wil maken met vriendinnen of gewoon lekker een Netflix serie wil kijken met mijn man. 

Daarnaast ben ik ook vrij snel gestopt met het uurtje-factuurtje. Waar ik voorheen geld inruilde voor mijn tijd, ruil ik nu mijn kennis in voor tijd. Dit zorgt ervoor dat ik meer tijd overhoud voor een bezoekje aan de speeltuin met mijn dochter als ik daar zin in heb of een heerlijke lunch neem bij een van mijn favo plekjes in het prachtige Valkenburg.

Nog een groot voordeel van het afstappen van het uurtje-factuurtje model is dat ik mensen, en dus klanten, voor een langere tijd aan mij bindt. Zo weet ik dat ze én de juiste stappen doorlopen én het gewenste resultaat behalen. En tuurlijk kunnen mensen echt al verder na één gesprek, maar ik wil dat ze echte stappen nemen, dat ze hun doel behalen en een succesvolle business opbouwen. En dat het niet blijft bij die ene kleine verandering. Ik wil niet dat mijn klanten terugvallen in oude patronen of de gedachte krijgen “ik doe het toch maar niet, of waar doe ik het voor”. Ik wil voor een verandering zorgen voor de rest van je leven. Ik wil juist die coach zijn die voor een longterm-fix gaat in plaats van een shortterm-fix. Ik wil van jou een onafhankelijke ondernemer maken in plaats van een afhankelijke ondernemer. 

Er is op het gebied van het ondernemerschap zoveel mogelijk maar we zijn er zo hard van overtuigd dat je alleen maar sky high kunt gaan als je letterlijk alles maar dan ook alles opgeeft. En ja, ik heb het ook gedaan. Veel werken, hard werken, mijn sociale leven op een werkelijk dieptepunt gezet omdat ik dit zo graag wilde. Ik wilde zo graag die succesvolle business. Alles wat ik deed was vanuit een ‘moeten’, ik legde de lat heel hoog voor mezelf, was enorm streng tegen mezelf en toch stroomde het geld niet. 

Totdat ik het ging doen op mijn manier, door te kiezen voor de klanten die bij mij paste, een aanbod ging neerzetten waar ik van aan ga en waarvan ik in elke vezel van mijn lijf voel dat dit is waar ik voor gemaakt ben.

Wat ik ermee wil zeggen is dat je écht niet hard hoeft te werken als ondernemer maar dat je slimmer moet werken. Systemen voor je moet laten werken, dingen kunt automatiseren en uitbesteden waar dat kan. Maar ook risico’s durft te nemen, in jezelf gaat investeren en je angsten gaat aankijken. Want als je weet waar je angst ligt, weet je ook waar je groei ligt en dit over je alleen door uit je comfortzone te gaan. Want wil jij vuurwerk? Ga dan uit je comfortzone want dat is “where the magic happens!”. 

Gebeuren in jouw business of leven wel eens magische dingen? Bij mij en mijn klanten wordt het letterlijk voor onze voeten gegooid. We hoeven het alleen nog maar op te rapen, kijken of we er iets mee moeten doen en anders gooien we het terug. Lekker gevoel he? Of denk je nu: “Nee, dit kan niet.” Houd jij jezelf klein? Durf je groter te denken? Gun jij jezelf om groter te denken? Gun jij jezelf überhaupt iets? Of ben je alleen maar streng en als je een doel behaald hebt, raas je maar door…

Zonder er echt stil bij te staan wat je bereikt hebt? Vier je successen!!

Wil je weten wat voor jou mogelijk is? Heb jij grootste plannen maar komen ze letterlijk niet uit de verf omdat jij jezelf klein houdt. Of werk je zo tering hard dat je bijna een loonslaaf wordt van je eigen bedrijf. Neem vandaag de beslissing dat het anders kan!

Hoe? De hoe is niet zo belangrijk. Die afspraak bij mij maken wel! Plan hem hier zelf in. Krijg ik vanzelf een mailtje. Handig he!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.