“HELP, IK BEN VERHUISD!”

Je hebt een nieuw huis gekocht. Het eerste wat je doet is een fles champagne opentrekken om dat te vieren. Je leeft lang naar de datum toe tot je eindelijk de sleutel krijgt. Maar dan… dan wordt het ineens stressen. Tenminste ik…

Twee weken voordat we gingen verhuizen hadden we nog geen doos ingepakt. Er moesten ook nog de nodige reparaties worden uitgevoerd en nog wat muurtjes wit geschilderd worden. En dan moest het inpakken nog beginnen. Niet echt iets waar ik goede zin van kreeg. Tegelijkertijd wil je ook in het nieuwe huis al aan de slag. Want daar gaat nog een hele verbouwing beginnen.

“Waar moeten we beginnen?”

Wat begon met een en al vreugde is omgeslagen in een klomp stress. Dit gaat natuurlijk gepaard met de nodige discussies en de gedachte zijn we op tijd klaar in ons oude huis? Want de nieuwe bewoners staan ook te poppelen om te beginnen.

“Verandering is altijd eng”.

Zo werkt het ook bij ondernemen. Wanneer je start als ondernemer is dat spannend en eng. Je staat met knikkende knieën bij de KVK en voelt je enorm trots.

Maar dan begint het echt.

Want als ondernemer heb je stappen te maken. Geen stappen maken betekent stagnatie, geen groei en dan blijf je lekker in die comfortzone waar het aangenaam voelt.

Dan had je net zo goed in loondienst kunnen blijven.

Je bent gaan ondernemen om de vrijheid te ervaren, om die financiële onafhankelijk te ervaren. Maar wat doe je nu dan? Leuren aan klanten, dingen doen waar je geen energie van krijgt?

Maar als jij in je business steeds hetzelfde blijft doen, blijft de uitkomst ook hetzelfde. Wanneer je verandering toepast, komt er ook een andere uitkomst uit. Maar durf je dat?

Zo ook met mijn verhuizing. We zijn in een groter huis gaan wonen. Waar een prachtige keuken in komt en een eigen kantoor. Dit vergt heel veel uitdaging en toch doen we het. We zitten momenteel nog volop in de dozen, maar wat ben ik al blij dat ik in mijn nieuwe huis kan slapen. 

Ik ben blij voor elke stap die we zetten. Kamer voor kamer gaan we aan de slag. Daarbij gooien we alles weg wat ons niet meer dient of wat we een jaar niet meer gebruikt hebben, dat geeft ook weer meer ruimte.

Zo werkt het ook in je business. Wil je verandering in je business? Klaag er niet over maar doe er wat aan.

En doe het kamer voor kamer. Doe het één voor één. Zo kan je er zelf makkelijker aan wennen en is de verandering niet te groot.

Geven bepaalde klanten je geen energie meer, stop er dan mee. Wil je een andere website? Zorg dat er dan een andere website komt. Maakt ruimte in je business. Zit je hele planning vol met alleen maar afspraken en loop je de hele dag achter de feiten aan. Dit is iets wat je zelf hebt gecreëerd. En wat je zelf hebt gecreëerd, kun je ook veranderen.

Hoe zou je willen dat het is? En wat kan jij eraan doen om dat te veranderen?

Want een nieuwe omgeving, een nieuw begin, geeft nieuwe energie. Ik durf voor die verandering te kiezen, jij ook?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.