“Zit er een verkoper in jou?”

Ik hou niet van sales hoor ik je zeggen. 

Bij het woordje ‘sales” moeten de meeste klanten van mij al spugen. Ze hebben er een hekel aan. 

Sales is volgens de meeste van ons die verkoper die opdringerig is, die met die voet tussen de deur en die je vooral iets door je strot probeert te duwen dat je niet wilt. 

Jezelf verkopen is toch iets wat we niet heel graag doen. Dus doen we het maar niet en als we dan iets verkopen op (bijvoorbeeld Instagram) dan koopt geen hond het…

“Dus waarom zou ik dan iets met sales moeten doen?”

Herkenbaar? 

Toch moet je als ondernemer goed worden in verkopen. Want je wilt je programma toch verkopen? Je wilt toch dat ze dat product of dienst bij je afnemen?

En nee, helaas je staat nog niet op het punt dat de klanten vanzelf komen anders was je namelijk wél goed in sales. Of raak ik nu een gevoelige snaar?

Sales is voor mij iets waar ik heel goed in wil worden als ondernemer en nee, dan bedoel ik niet die vervelende verkoper met die voet tussen de deur of die van dat energiebedrijf dat je 100x op een dag belt. Dat zijn in mijn ogen geen goede verkopers, en zeker niet goed in sales.

Ik verkoop niet mezelf aan de klant maar ik verkoop een verlangen aan de klant. Iets wat zij heel graag willen hebben maar hun nu zelf nog niet lukt.

Iets wat ze dus juist heel graag willen.

Daar bouw ik een mega waardevol programma omheen dat hun daar ook daadwerkelijk gaat brengen. Een programma waar ik hartstikke knetterverliefd op wordt zodat de klant het niet meer kan weigeren. Want ik voel in alle vezels van mijn lijf dat dit is waar zij op staan te wachten.

Want hoe kan ik een aanbod, een dienst of een product verkopen dat ik zelf ‘nog niet helemaal voel’. Zorg dat het zo waardevol is dat je er zelfs een nog hogere prijs voor zou kunnen vragen. Wat kun je extra doen? Waar kun je de klant mee verrassen? Hoe creëer jij dat WOW effect in jouw programma of dienst?

Want dan begint namelijk het echte verleiden, de klant verleiden om ook verliefd te worden op jouw programma. Zie het als een spel, als een dans. Een dans die jij lijdt! 

Het allerbelangrijkste hierin is dat het niet alleen om het geld gaat. Zie geld is een middel, en niet als een doel op zich. Als jij het alleen voor het geld doet en je blijft je alleen maar focussen op omzet draaien, dan voelt een klant dat.

Ik wil écht gaan voor die transformatie, voor dat lange termijneffect en vooral dat de klant zo hard groeit dat hij of zij het zelf niet eens kan geloven dat dit is gelukt in een half jaar tijd! Want dan is het tijd voor een nieuw sales moment: de upsell. Met andere woorden het moment dat de klant bij mij kan verlengen en we nog meer de verdieping ingaan, zijn of haar dienst nog waardevoller maken en daarmee weer door een plafond gaan!

En dat moment dat een klant nog eens voor je kiest, nog een keer dat vertrouwen in je heeft, dat is onbeschrijfelijk. En dat hoeft niet te betekenen dat de klant meteen verlengt he, hij of zij kan ook op een later tijdstip terugkomen omdat ze met de informatie waarover ze nu beschikken wel even verder kunnen. 

Weet dat het juist gaat om mensen te helpen, waarde bieden en daarbij gaat het dus niet alleen om het geld.

Wil je ook beter worden in sales of heb je juist een hekel aan sales? Dan wordt het tijd dat je er iets aan gaat doen. Stuur me gerust een mail op joyce@joycescheijen.nl en dan plannen we samen een strategiegesprek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.