Over Joyfulness

Wie ben ik?

Ik ben Joyce Scheijen, net 38 jaar, moeder van Ella van 3 en mijn partner is Dion waar ik inmiddels 5,5 jaar mee samen ben. Ik ben woonachtig in het prachtige Zuid-Limburg. Als levenscoach help ik vrouwen hun ware verlangens te transformeren naar groei, zelfvertrouwen en een gelukkig leven.

Dit begon nadat ik zelf jarenlang niet naar mijn eigen verlangens luisterden maar vooral deed wat anderen van mij verwachtten. Als kind paste ik mij aan in mijn omgeving en voelde ik mij er nooit echt ergens bij horen. Op jonge leeftijd kreeg ik te maken met enorm veel huiduitslag en buikpijn. Ik schaamde me voor mijn mening of hoe ik me voelde en dit uitte zich in fysieke klachten. De buikpijn hield 15 jaar lang aan. Iets wat aan de buitenkant niet te zien was en door vele dan ook vaak niet begrepen werd. Waaronder ook mijn ouders, uitspraken als: “Stel je niet aan” waren aan de orde van de dag zowel in mijn omgeving als op school. Mijn overtuiging dat ik mij maar gewoon stil moest houden werd hierdoor alleen maar erger. Want ja, wie luisterde naar mij? Op mijn 30ste kwamen ze er na het zoveelste ziekenhuisbezoek achter dat mijn galblaas vol zat met galstenen. Volgens de arts een langdurig effect van stress op het lichaam. Ik mocht vrij snel onder het mes en de artsen verwijderden zonder problemen de gal. Na 1,5 week stond ik weer op een festival want ja, dat werd immers van mij verwacht. In die tijd had ik ook een vrij intensieve en verantwoordelijke baan als manager waar ik mij een slag in de ronde werkte om maar te voldoen aan de verwachtingen (die ik overigens zelfs geschetst had). Maar nu mijn galblaas eruit was had ik niets meer te vrezen en kon alles weer door op de oude voet. Ik wilde iedereen ‘pleasen’ en te vriend houden, want ik leefde voortdurend met de angst wat anderen wel niet van me zouden kunnen. 

Op mijn 33ste kreeg ik een burn-out, het lampje ging letterlijk uit. Ook hier kwam schaamte weer om de hoek kijken want aan de buitenkant was niets te zien en volgens mijn omgeving moest ik mij maar weer niet zo aanstellen en gewoon snel aan het werk gaan. Ik wist maar één ding zeker en dat was dat ik gelukkig wilde worden, maar hoe daar had ik heen idee van. Ik verdiepte me in persoonlijke ontwikkeling en vrij snel kwam ik achter mijn ware verlangens.

Die lieten mij zien dat ik hier iets wilde betekenen op aarde en dat ik mijn stem wilde laten horen. Ik wilde mijn grootsheid tonen en staan voor wie ik was. Ik wilde andere mensen helpen uit hun schulp te kruipen en hun te helpen bij het manifesteren van een leven waar ze nu alleen maar van konden dromen. Maar de gedachte “Hou je maar rustig en stil” was nog zeer sterk aanwezig en beheerste mijn leven. Ik leerde lief en mild voor mezelf te zijn, mijn imperfectie te omarmen, dat ik goed genoeg was en bovenal leerde ik van mezelf te houden. Nu 4 jaar later ben ik eigenaar van twee bedrijven, mag ik elke dag mensen coachen om het beste uit hun zelf te halen en het leven te leven van hun dromen. Was de reis altijd makkelijk? Nee. Was het alles waard? Absoluut! Elke cent, elke minuut en elke traan. Nu glimlach en geniet ik meer dan ooit. En dat gun ik jou ook!

Andere dingen die je misschien niet van me wilt weten maar ik toch ga vertellen zijn dat ik houd van nieuwe sokken dragen, een ontzettende sloddervos ben en een lichte tik heb om alles op kleur te zetten of leggen. Ik heb een allergie voor fitness en wil toch mezelf fit houden, dus sport vaak met tegenzin.

Ik help sterke vrouwen om vanuit schaamte voor hun ware verlangens te gaan staan en het leven gaan leven waar ze van dromen. Door praktische opdrachten en gerichte vragen help ik ze erachter te komen wat ze willen en leer ik ze van zichzelf te houden. Ik leer ze een voorbeeld te zijn voor hun omgeving in plaats van anderen te willen veranderen. Ik heb ervoor gekozen om mijn verleden te gebruiken als springplank.

Bel mij gerust een keer voor een vrijblijvende afspraak te maken op telefoonnumer 06 – 46 42 56 22. Wil je meerover mij weten en wat mij bezighoudt? Lees mijn blogs of volg bij op Instragram. Wil je leren jouw ware verlangens te erkennen? Download dan hier mijn gratis e-book of plan meteen jouw eerste coachsessie.

Laat mij jou helpen je ware verlangens te erkennen, je doelen te bereiken en jouw mooiste leven te leven!