Over mij

Ik ben Joyce Scheijen, 36 jaar, ben onderneemster, schrijfster, moeder, lifecoach maar vooral ervaringsdeskundige. Als coach wil ik mensen helpen en een lichtere wereld creëren. Met mijn gave kan ik mensen helpen om hun terug te zetten in hun eigen kracht en leren te vertrouwen op hun eigen intuïtie. Hierdoor krijgen ze de balans en energie in hun leven terug om uiteindelijk een gelukkiger leven leiden. Ik wil mensen inspireren om elkaar te wil helpen en ze laten zien dat ze een altijd keuze hebben! Als coach heb ik hier een enorm aandeel in omdat ik mensen kan leren positiever te denken, meer liefde te voelen voor elkaar en doen waar ze gelukkig van worden. Door mensen te helpen om het maximale uit hun leven te halen en door hun weer terug te zetten in hun eigen kracht, gericht op zowel de Mind, Body en de Soul is de gedachte waaruit ik als coach me in onderscheid van anderen en altijd zal handelen. Ik kan je dichterbij jezelf brengen, dat ik je weer laat voelen waar je gelukkig van wordt en dat ook vervolgens ook gaat doen. Hiermee wordt de wereld een lichtere plek waarbij we vanaf jongs af aan krijgen geleerd dat je goed bent zoals je bent, je gebruik gaat maken van de capaciteiten die je in je hebt. Niets forceren in iets wat je niet bent. Met de stroom mee vaart…

 

Ik denk hierbij dan ook nog veel groter, van jongs af aan moeten kinderen gestimuleerd worden om hun creativiteit te uiten en op basisscholen en in de opvoeding kunnen we kinderen hierin stimuleren door hun te leren dat ze op intuitie een keuze maken. Kinderen moeten weten dat ze goed zijn zoals ze zijn en dat imperfectie juist perfectie oplevert. Laat kinderen voelen dat als iets goed voelt ze het moeten doen en als het niet goed voelt ze het ook niet moeten doen. Stel je voor wat het voor de wereld zou betekenen als iedereen deed waar hij of zij gelukkig van werd. Hoeveel mooier zou dit  de wereld maken. Door mensen te laten voelen wat hun natuurlijke talent is, waar hun hart ligt en daarvoor ook mogen staan.

Als je dit namelijk niet doen en je verliest jezelf door bijvoorbeeld maar te leven naar wat anderen van je verwachten, je grenzen niet aangeeft en niet doet waar jij gelukkig van wordt. Dan loop je een hoog risico om een burn-out te krijgen of in een depressie te raken. Jij bent belangrijk in dit leven en dat je eigen lichaam en ziel het waardevolste is wat eens mens heeft. Ik kan je weer in contact brengen met jezelf en je grootste dromen laten uitkomen.

 

Zoals ik al eerder zei ben ik ervaringsdeskundige. In de zomer van 2014 werd ik door mijn man gewezen op het feit dat ik dicht tegen een burn-out aan zat. Als ik thuis kwam was ik helemaal leeggezogen door iedereen, opgebrand en blij als ik achterover kon leunen op de bank met een pizza. Want de fut om te koken was er niet. ’s Avonds was ik dood moe, had ik het gevoel dat ik geleefd werd door anderen en erger nog ik schoot voor het minste of geringste uit mijn slof tegen de mensen die ik het meeste lief had. Ik was snel geïrriteerd, ergerde me mateloos aan alles, mijn moeder, vriendinnen, (schoon)familie en niet te vergeten de huilbuien die te pas en te onpas voorbij kwamen. Mijn leven was een groot zooitje, ik had een torenhoge schuld en voelde me doodongelukkig in mijn huidige baan terwijl ik keihard had gewerkt voor een vast contract. Ik had op dat moment dacht ik mijn droombaan als manager te pakken (vast contract in the pocket en gaf me 100% en misschien wel meer). Die zomer vierden we onze eerste vakantie in Kroatië. Een vakantie waar ik tot rust kwam, en ik wist dat ik mijn leven anders moest gaan indelen anders ging mijn vlam uit, echt uit! Ik ging op zoek naar oplossingen, hierin werd me duidelijk dat ik mijn levenswijze en daarbij mijn denkwijze (mijn mindset) moest veranderen. Ik wilde weer plezier maken in het leven, lol hebben, een gelukkiger leven leiden en positiever in het leven staan. Dus ik ging op onderzoek uit! Ik ging me vanaf dat moment steeds meer verdiepen in Mindfulness, de Wet van Aantrekking en meditatie. Ik ging meer sporten, gezonder eten en mediteren. Ik wilde zoveel mogelijk dingen doen die mij gelukkig maakte, mijn dromen achterna gaan jagen en bovenal positiever in het leven wilde staan. Door het gezondere leven werd mijn lichaam fitter, door meditatie werd mijn hoofd leger en door mijn dromen na te jagen werd mijn ziel gelukkiger. Door positiever in het leven te staan, trek ik dit ook aan! Hierdoor gebeurde er steeds meer mooiere dingen in mijn leven. Ik wist het, dit moest ik andere mensen ook leren. Hiermee waren de eerste grondbeginselen voor Joyfulness geboren.

 

Om me heen zag ik namelijk ook steeds meer mensen die uitvielen met een burn-out, een gestrest leven leidde of nog erger het leven leidde dat ander voor hun creëerde. Dit heeft mij aan het denken gezet. Als iedereen op de wereld een gelukkiger en positiever leven zou leiden, hoeveel mooier en lichter zou de wereld dan zijn. Ik wil mensen een gelukkiger leven geven door te laten inzien dat je balans in jouw leven creëert door niet alleen aan je lichaam te denken (zoals sporten en gezonder eten), maar ook aan je ziel en je gedachte. Ik ben er namelijk van overtuigd als je aan deze drie (body, mind & soul) evenwaardig aandacht besteed je een gelukkiger leven leid.

 

Hoe vaak horen we mensen niet om ons heen hoe druk ze het wel niet hebben, dat ze geleefd worden, niet gelukkig zijn in hun relatie maar hier toch inblijven hangen? Zo kan ik nog meer voorbeelden noemen waar iedereen wel iemand of zichzelf in herkent. Ik heb bijvoorbeeld heel lang gedacht: ‘ik wil graag een boek lezen’ maar er nooit aan toe kwam omdat ik het ‘o zo druk’ had met mijn levens dat we verlangen dat we zoveel moeten van onszelf, maar waarom? Worden we er echt gelukkiger van. Nu weet ik dat het anders kan, dat ik altijd een keuze heb en dat kun je alleen maar zelf veranderen. Die verandering moet je wel willen. Want verandering is het aller moeilijkste in het leven van een mens, probeer maar eens met je andere hand dan je ‘schrijfhand’ te schrijven. Mensen zijn niet gewend van nature om te veranderen, maar ik weet nu wat het met mij heeft gedaan en wil ik doorgeven aan de rest van de wereld.